Tort de lamaie

Tort de lamaie

De 8 octombrie 2015

Mod de preparare

Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa rece , adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada.
Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa rece, apoi se adauga albusurile. Faina se amesteca cu praful de copt coaja rasa de lamaie , sarea , se amesteca cu albusurile si galbenusurile.
Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incalzit la 160 gr si se lasa la copt cca 20 min , pana devine auriu.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in 3 foi.
Crema: 600 ml laptele se pune la fiert, separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, adaugam : amidon, faina, 200 ml lapte, un praf de sare, vanilie , amestecam bine si se toarna cand laptele a dat in clocot. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa cateva minute sa fiarba si se pune la racit. Cand s-a racit in proportie de 90% se adauga untul , coaja de lamaie , zeama de la o lamaie si se mixeaza. Pentru umplerea tortului folosim 3 parti crema, 1 parte se opreste pentru decor.
Siropul: zaharul se amesteca cu 150 ml apa. Se pune la fiert, cand a dat in clocot se lasa maxim 1 min sa fiarba apoi se pune la racit. Cand este complet racit se adauga zeama de lamaie , zaharul vanilat si amestecam.
Pe un platou se pune prima foaie de blat se stopeste cu sirop , apoi punem un strat de crema, se intinde uniform.
Se adauga a doua foaie , se stropeste cu sirop, adaugam al doilea strat de crema.
Se adauga ultima foaie de blat, se stropeste cu sirop, apoi se introduce la rece pentru 2 ore.
Se decoreaza cu crema si felii de lamaie.
Este un tort racoros si delicios 🙂

Pofta Buna!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *