Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe este un desert potrivit pentru orice ocazie, mai ales in acest sezon. Pofta Buna!

Tiramisu cu fructe

De 7 octombrie 2015

  • Timp preparare : 30 min
  • Timp gatire : 20 min
  • Nota 5 stele - pe baza a 1 recenzii
  • Alergeni :

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (120 gr) si zaharul vanilat pana se deschid la culoare.
Se pune vasul pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul vasului sa atinga apa si amestecam cu un tel cca 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase.
Se ia vasul de pe baia de abur si le lasa la rece.
Cafeaua rece se amesteca cu restul de zahar (30 gr) si esenta de rom.
Intr-un vas se bate frisca spuma, in alt vas se mixeaza mascarpone, se adauga compozitia de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta si mixam din nou.
Ananasul din compot se taie marunt.

Asamblare

Crema se imparte in trei parti.
Pe un platou dreptunghiular se formeaza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, unul langa altul, fara spatii- 8 bucati.
Crema tiramisu se pune intr-un pos cu dui si se pune desupra piscoturilor intr-un strat uniform, cca 1-2 cm grosime.
Se adauga pe toata suprafata fructe: zmeura, coacaze si ananas si se adauga un nou strat de crema tiramisu.
Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul de crema .
Se decoreaza cu zmeura, coacaze si ananas. Se acopera usor cu o folie alimentara si se introduce la frigider pana a doua zi.
Este important acest timp, tiramisu capata o savoare deosebita. Inainte de servire se decoreaza cu frunze proaspete de menta.
Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza si se serveste rece.

Pofta Buna!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *