Profiterol

Delicios, cremos, racoros ,toate impreuna. Ce poate sa fie mai bun?

Profiterol

De 8 octombrie 2015

Mod de preparare

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul cu dui sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata.

Mod de preparare crema

Intr-un vas punem laptele la fiert. Intr-un vas separat se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul, si turnam lapte rece astfel incat sa putem omogeniza.
Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga acesta compozitie, se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena. Se adauga vanilie.

Mod de preparare sos

Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom.

Asamblare

Cojile se umplu cu crema de vanilie calda cu ajutorul unui pos cu dui fara sa taiem capace. Pregatim cupele, fiecare cupa contine 4 gogosele.
In cupa punem 3 gogosele , se adauga inghetata -1 cupa , iar deasupra se pune ultima gogosica.
Se decoreaza cu frisca, cu ajutorul unui pos cu sprit, apoi se adauga sos de ciocolata.

Delicios!

Pofta Buna!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *