Prajitura cu sarlota

Un desert rafinat , special pentru a-ti surprinde persoana iubita.

Prajitura cu sarlota

De 9 octombrie 2015

Mod de preparare

Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Siropul: se fierbe apa cu zaharul apoi se lasa la racit. Dupa racire se adauga rom dupa preferinta.Sarlota: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Baine-Marie si amestecam din cand in cand .Spre final se adauga cacao si amestecam bine. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si se lasa la rece. Separat batem frisca cu smantana si lapte, cand crema de sarlota este rece se amesteca cu frisca batuta , se adauga la final rom. In tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie se pune compozitia de sarlota, apoi blatul care se va insiropa. Se introduce la rece pentru cca 1 ora. Dupa acest timp se rastoarna pe o tava, se indeparteaza folia, apoi portionam prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama calda (trecuta prin apa fierbinte si sters cu un sevet).
Se decoreaza fiecare prajitura cu o avelina de frisca si ciocolata rasa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *