Prajitura Crizantema

O prajitura delicioasa cu blat din cacao, crema de ciocolata aromata cu rom , barotata cu miez de nuca si decor din petale de ciocolata.

Prajitura Crizantema

De 8 octombrie 2015

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Cand s-a racit se taie in trei foi.

Sirop

In 400 ml apa, adaugam 150 gr zahar si punem la fiert.
Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom .

Crema

Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata.
Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul.
Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.

Finisare

Pe o tava punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si stropim cu sirop.
Se introduce la congelator cca 20 minute dupa ce am adaugat o tava peste blat cu o mica greutate, astfel incat sa devine uniform.
Deasupra se adauga un strat fin de crema, apoi se inlatura marginile.
Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in principiu cca 20 bucati.
Fiecare bucata se unge cu crema si se trece prin nuca macinata. Se pun pe chese, apoi pe o tava de prezentare.
Se decoreaza deasupra cu crema de ciocolata cu un pos prevazut cu sprit.
Se adauga apoi petale de ciocolata, sub forma unei floricele.
Se pune o avelina de frisca si jeleu rosu.
Se pastreaza la frigider.

Pofta Buna !

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *