Placinta cu prune si branza dulce

O bunatate de placinta cu prune si branza dulce, nu ii poti rezista : ) Este sezonul prunelor, bucurati-va de aceste fructe minunate …

Placinta cu prune si branza dulce

De 7 octombrie 2015

Mod de preparare

Foile de placinta se impart in doua parti. Intr-un bol punem branza prospata, vanilia, ouale si zaharul (100 gr ). Se amesteca bine astfel incat sa obtinem o compozitie omogena. Separat intr-o cratita se pun prunele taiate cuburi cu zahar (restul de 50 gr), se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic cca 5 min.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt, se pune prima jumatate din cantitatea de foi pe rand,2 cate 2 , unse cu ulei si stopite cu lapte. Se adauga umplutura de branza , iar din loc in loc adaugam compozitia cu prune . Se adauga restul de foi, repetand aceasi tehnica ca la prima parte de foi. Se portioneaza cu grija , se presara cu zahar si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana devine aurie si creste in volum. Se lasa sa se raceasca cateva momente apoi cu un cutit ascutit deprindem usor bucatile.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta .

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *