Negresa cu zmeura

Negresa cu zmeura , prajitura pufoasa si delicioasa, de sezon . Prajitura este ca o diva 🙂 irezistibila …yam, yam. Marya iti prezinta o reteta testata .

Negresa cu zmeura

De 7 octombrie 2015

Mod de preparare

Preparare sos de ciocolata

Intr-o cratita se pun ingredientele de mai sus si se amesteca bine.
Punem cratita pe foc , amestecand pana ce untul se topeste complet iar sosul incepe sa fiarba. Se amesteca cca 2-3 min apoi ia de pe foc si lasam sa se racesca.
Cand este complet rece se adauga esenta de rom si amestecam.

Preparare Negresa cu zmeura

Intr-o cratita se pune zaharul, laptele , cacao, ciocolata si untul taiat cuburi. Se amesteca si se pune la foc mic. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
Intr-un vas se mizeaza ouale cu vanilie si praful de sare. Se adauga treptat compozitia racita , se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si mixam. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Se coace in cuptorul incins, la foc mic cam 30-35 de min.
Se lasa sa se racesca complet apoi se inlatura intr-un strat foarte subire partea de sus a prajiturii . Se toarna sosul rece de ciocolata, astfel incat negresa sa absoarba sosul ca si cum s-ar insiropa.

Se lasa 30 min la rece apoi se portioneaza . Fiecare prajitura se decoreaza cu sos de ciocolata si zmeura proaspata .

Pofta buna!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *