Dulceata de capsuni si lamaie

Bogate in vitamine si minerale -capsunile conservate sub forma de dulceata pastreaza cea mai mare parte din proprietatile fructelor proaspete, mai ales aroma. Dulceata de capsuni si lamaie se obtine din capsuni proaspete, bine coapte bine , zahar si lamaie. Este ideala la micul dejun , cu unt, paine prajita, in clatite sau prajituri.

Dulceata de capsuni si lamaie

De 12 octombrie 2015

  • Timp preparare : 15 min
  • Timp gatire : 60 min
  • Nota 5 stele - pe baza a 1 recenzii

Mod de preparare

Intr-o cratita de 4 l se pune apa cu zaharul la fiert pentru a obtine siropul.
Separat capsunile se spala cu grija, se curata de frunzulite apoi se pun intr-o cratita.
Fiecare lamaie se spala , se taie pe jumatate, apoi se taie feliute.
Feliutele de lamaie se pun deasupra capsunilor spalate.
Siropul este gata dupa ce zaharul si apa au fiert cca 10 minute. Adaugam capsunile , impreuna cu feliile de lamaie si lasam sa fiarba la foc mic. Atentie- cand se formeaza spuma , se inlatura.
Dulceata de capsuni se tine pe foc cca 60-80 de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Dulceata este gata atunci cand capata o consistenta gelatinoasa.
Putem face proba : luam o lingura de dulceata , o punem pe o farfurioara si o lasam sa se raceasca. Prin racire vom vedea ce consistenta a capatat, daca este gata sau o mai lasam pe foc.
Cand este gata se lasa sa se racesca cateva momente, apoi se pune in borcane sterilizate , se pun capacele si le rasturnam cu capul in jos pentru cateva minute.
Se intorc in pozitia normala si se lasa sa se racesca, apoi se pun la rece in camara.

Sfat: Borcanele de dulceata le puteti steriliza tinandu-le la cuptor 10-15 min, sau spalate cu apa fierbinte.

Pofta Buna!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Se încarcă...

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *